Categories
Library Links n Friends Media

Råd när du ska starta städfirma

Har du bestämt dig för att starta en städfirma? Här har vi samlat lite råd så att du tryggt ska kunna känna att du har lite koll på läget då det gäller tänket kring hur man startar en städfirma och vad du kan göra för att undvika misstag på vägen. Det är alltid bra att se till så man har lite verktyg i pedagogiken i sitt företag och vi börjar med dessa.

Vad vill du erbjuda för tjänster i din städfirma?
Man kanske inte har tänkt igenom så noga vad man egentligen ska erbjuda för tjänster inom sin städfirma. Men vadå? En städfirma städar väl bara? Ja, den gör ju det. Men vad ska du städa? Kontor? Hos privatpersoner? Flyttstäd? Större industrilokaler? Det finns en massa olika grenar som en städfirma kan erbjuda. Kolla runt hos olika företag som erbjuder städ och se vad som lockar dig mest inom yrket. Det kanske kan ge dig lite mer inspiration om vad just du ska erbjuda till dina kunder och vad du ska nischa din inom.

Ditt utförande är viktigast av allt
Du behöver inte springa ut så fort du startat din städfirma och köpa en massa dyra städmaterial som du tror att du behöver. Det är inte sakerna i sig som kommer göra jobbet utan hur noga och flitig DU är i ditt arbete på din städfirma. Eller om du har anställda på städfirmor så är det deras utförande som är det absolut viktigaste. Om du så bara städar med vatten så kan man vara extremt noga och verkligen göra ett riktigt bra jobb. Det är ditt engagemang i din städfirma som kommer ta dig längst inte vad du har för grejer. Så tänk på det när du är och inhandlar material att du väger in det i de kostnader som du tänker lägga på materialet i din städfirma. Det är ofta som man går på reklam för städprodukter men om man tittar på innehållet så är det inte så mycket skillnad på de som man redan har som är standard.

Ha ett själiga priser i din städfirma
Det är lätt att man underskattar sig själv i början då man precis startat sin städfirma och erbjuder väldigt låga priser. Det man då riskerar är att man bygger upp ett kundklientel i sin städfirma som sen kommer försvinna då man vill höja sina priser. Se verkligen att du är värd bra priser redan från början för då är det också så att de kunder du kommer att få för de priserna kommer stanna kvar hela vägen. Har du priser som du verkligen är nöjd med så kan du ju också göra erbjudanden och kundrabatter och dylikt som kommer locka fler kunder.