Categories
Library Links n Friends Media

Homestyling för att höja värdet på bostaden

Homestyling blir allt vanligare vid bostadsförsäljningar. Man kan göra en hel del själv men i vissa fall är det bättre att köpa in tjänsten via städföretag, flyttfirma eller inredningsföretag.

Homestyling innebär bland annat att man ser över trädgården så att den ser inbjudande och ren ut. Ställ bort cyklar, skräp och leksaker. Det viktiga är att få en öppen och välkomnande trädgård. Att minimera antalet saker gäller även inomhus. Många mäklare brukar ange att det bästa man kan göra är att rensa. Ett stort och tomt förråd kommer upplevas betydligt större än om det är fullbelamrat med saker.

Det kan alltså vara ekonomiskt försvarbart att hyra ett magasin för att förvara en mängd lådor och möbler under visningen. De kan även förvaras hos vänner eller släktingar. Enklaste alternativet är att be en flyttfirma köra bort allt till magasinet och sedan köra vidare allt till nya bostaden när väl flytten blir. Fördelen med att magasinera är att man kan ha sakerna där löpande månad för månad till försäljningen är genomförd.

Att rensa innebär inte bara att man ger hemmet mera rymd utan även att det får en neutral prägel. De som vill köpa ett hus ska i tanken kunna ställa in sina möbler och skapa en personlig touch under visningen. Är det många bilder på väggarna och mycket inredning kan det vara svårt att se hur det skulle bli med egen inredning.

Kan beställas av olika ”flyttföretag”

Önskar du inte utföra homestyling själv kan tjänsten köpas in via flera företag. I större städer finns företag som specialiserat sig på denna tjänst och alltså enbart genomför homestyling. Men det går även att vända sig till städfirma för att få hjälp med grunderna för en flyttfirma stockholm, dvs. städning, plockning och att göra det snyggt. En flyttfirma som är bred i sina tjänster kan erbjuda både städning, flytt och magasinering. De större firmorna kan även ha samarbete med andra företag inom branschen så som städare, mäklare och inredare. Att anlita en sådan flyttfirma innebär att man får hjälp med ”allt” som har med flytten att göra.

Höjer inte värde – höjer priset

Homestyling innebär inte att bostadens värde ökar utan att eventuella köpare ser bostadens potential. Det i sig gör att de kan bjuda mer i budgivningen. Det är viktigt att se skillnaden.

När en mäklare värderar bostaden ser de till läge, storlek och vad liknande bostäder sålts för. Men med homestyling kan köparna se bostadens fulla möjlighet vilket kan dra upp priset något.