Categories
Library Media Uncategorized

Så flyttar du – Från planering till nedpackning

Ponera att du har valt ut ett antal flyttfirmor, träffat dem i din bostad och visat dem ditt hem och alla dina tillhörigheter. Det är nu dags att börja ställa frågor om respektive flyttfirma och fortsätta dela med dig av detaljer kring din flytt och ditt behov. När detta är gjort bör du kunna begära in skriftliga kostnadsförslag, där de olika flyttfirmornas priser och inkluderade tjänster framgår.

Var försiktig med flyttfirmor som vill att du betalar fullt pris för flytten i förskott. Vissa företag kan dock ta betalt för att ge dig ett prisförslag, men en seriös flyttfirma kommer aldrig be dig att betala den totala kostnaden för din flytt på förhand. De prisförslag som du får in bör vara seriöst utformade dokument med respektive företags adress, e-postadress, telefonnummer, organisationsummer och liknande uppgifter.

När du har träffat ett antal flyttfirmor behöver du fatta ett beslut. Jämför de olika offerterna och följ upp dessa med frågor till flyttfirmorna om någonting skulle vara oklart. Det är också en bra idé att kontrollera företagens tillgänglighet det datum som du önskar genomföra flytten. När du väl har fattat ditt beslut, kommer du få en bekräftelse på din beställning, där alla detaljer kring flytten framgår.

Packa ner ditt bohag

Att hitta rätt flyttfirma kan vara den svåraste delen av flyttprocessen, men att packa ner bohaget är en annan uppgift som kräver såväl tid som planering. Du behöver därför ägna tid åt att planera nedpackningen. Om du känner att tiden inte riktigt räcker till, kan du med fördel anlita en flyttfirma att packa ner ditt bohag åt dig.

Nedpackningen kan nämligen visa sig vara jobbig, oavsett om du gör den långt före flytten eller i princip samtidigt som flyttlasset går. Du bör fokusera på att rensa ut din garderob från kläder som du inte längre använder eller behöver. Detta är ett utmärkt tillfälle för en utrensning där du antingen donerar eller kastar de kläder som du inte ska ta med till din nya bostad med ett företag som är flyttfirma stockholm så du vet det.

Arbeta från rum till rum, ta reda på vilka föremål du vill behålla och gör dig av med resterande saker. De föremål som du önskar behålla kan du sedan omedelbart börja packa ner. De föremål som ska skänkas bort kan du lägga i en separat kasse eller sopsäck. Se till att märka kartonger och kassar väl, så du inte råkar blanda ihop föremål eller göra dig av med fel saker.

Även om det kan innebära mycket möda att flytta, får du samtidigt möjligheten till en ny start. Förhoppningsvis hjälper ovanstående tips dig att effektivisera processen och utföra flytten på ett smidigt sätt!